Producten DryMed

  Nieuw !!

   Jongens Boxershorts
 
     maten 122 - 128
               134 - 140
               146 - 152
               158 - 164

      Prijs vanaf  44,95
6fa89083fad93c79477a77d0a6bc08c9.jpg

  Nieuw !!

   Meisjes slips rose
 
     maten 122 - 128
               134 - 140
               146 - 152
               158 - 164

      Prijs vanaf  19,95
 
7d6d6090810e8129b34e2c4d9ecf506e.jpg

Pure Omega-3 olie van 100 %
arctische, duurzaam gevangen
kabeljauw met koudgeperste
olijfolie en vitamine D3 – met
een frisse citroensmaak. 

09b6ae445177509611f9dff9f140055c.jpg

In Nederland zijn ongeveer 1 miljoen mensen die last hebben van urine-incontinentie. Op het onderwerp incontinentie rust helaas nog steeds een groot taboe.


DryMed® incontinentiehulpmiddelen zijn, door de ideale pasvorm  en het wasbare karakter, een perfect hulpmiddel voor alledaags gebruik.

Wat is incontinentie ?

Sommige mensen kunnen hun urine niet goed ophouden bij inspanning, zoals hoesten, niezen, lachen, springen, traplopen, rennen of tillen. Anderen voelen plotseling sterke aandrang om te plassen en kunnen het niet ophouden tot ze bij het toilet zijn. Mannen kunnen last hebben van 'voor- of nadruppelen'. De medische term voor urineverlies is 'urine-incontinentie'. De één overkomt het zo nu en dan, de ander heeft er voortdurend last van. Bij vrouwen komt het vaker voor dan bij mannen. Mannen hebben er vooral op latere leeftijd last van. Bij vrouwen kan het ook op jonge leeftijd voorkomen.

Wat is de oorzaak van incontinentie ?

Urine wordt opgeslagen in de blaas tot deze vol raakt. Naarmate de blaas voller wordt, voelt u meer aandrang om te plassen. Rond de uitgang van de blaas zit een kringspier die de blaas afsluit. Zonder die kringspier zou u voortdurend urine verliezen. De blaas wordt op zijn plaats gehouden door de bekkenbodemspieren. Als u plast, ontspant de kringspier, de blaas trekt zich samen en de urine loopt naar buiten.

Bij urine-incontinentie werken de kringspier, de bekkenbodemspieren of de blaas niet goed. Oorzaken daarvan zijn onder andere bij vrouwen: zwangerschap en bevalling of verzakking van de baarmoeder. Bij mannen kan een vergrote prostaat of een prostaatoperatie de oorzaak zijn.

Is incontinentie schadelijk ?

Urine-incontinentie kan geen kwaad, maar is wel erg vervelend. Veel mensen schamen zich ervoor of zijn bang dat anderen het ruiken. Sommige mensen drinken zelfs minder in de hoop geen urine te verliezen, maar dat is geen goede oplossing.

 

Wanneer gaat u met urineverlies / incontinentie naar de huisarts?

Veel mensen schamen zich zó voor hun incontinentie / urineverlies, dat ze hiermee niet naar de huisarts gaan. Dat is jammer, want bij incontinentie is het juist goed om naar de huisarts te gaan. De huisarts kan u goed informeren over incontinentie en behandeling. De klachten zijn vaak redelijk tot goed te behandelen. Er zijn oefeningen om de blaas of bekkenbodemspieren te trainen, waardoor u uw plas beter kunt ophouden. Daarnaast zijn er hulpmiddelen om de urine op te vangen en het leed van urineverlies te verzachten. In sommige gevallen zijn er ook medicijnen mogelijk.

Praktische tips bij incontinentie

  • Zorg dat u van te voren weet waar een toilet is als u buitenshuis bent.

  • 's Nachts kan het gemakkelijk zijn een po of fles in de buurt te hebben, vooral als u moeilijk loopt. Drink na 20.00 uur bij voorkeur zo min mogelijk of niet meer.

  • U kunt beter niet voorover bukken om iets van de grond te pakken. Daardoor raakt de blaas in de knel. Buig door uw knieën als u iets optilt.

  • Sommige vrouwen voorkomen urineverlies tijdens het sporten door een tampon in te brengen. Een tampon vangt de urine niet op, maar kan helpen om de blaas beter af te sluiten.
     

Meer informatie over incontinentie vind u in de diverse artikel op de pagina Over DryMed. 


incontinentie