Producten DryMed

  Nieuw !!

   Jongens Boxershorts
 
     maten 122 - 128
               134 - 140
               146 - 152
               158 - 164

      Prijs vanaf  44,95
6fa89083fad93c79477a77d0a6bc08c9.jpg

  Nieuw !!

   Meisjes slips rose
 
     maten 122 - 128
               134 - 140
               146 - 152
               158 - 164

      Prijs vanaf  19,95
 
7d6d6090810e8129b34e2c4d9ecf506e.jpg

Pure Omega-3 olie van 100 %
arctische, duurzaam gevangen
kabeljauw met koudgeperste
olijfolie en vitamine D3 – met
een frisse citroensmaak. 

09b6ae445177509611f9dff9f140055c.jpg

Urineverlies

Mensen die hun urine niet (goed) kunnen ophouden, lijden aan incontinentie (urineverlies). Er bestaan verschillende types van urine-incontinentie (urineverlies). het kan ook verschillende oorzaken hebben. 

Urineverlies kan soms al op jonge leefdtijd optreden

Incontinentie (urineverlies) kan soms al op jonge leeftijd optreden, maar is over het algemeen een ouderdomsverschijnsel. Urineverlies komt bij vrouwen twee keer zo vaak voor als bij mannen.
Ongeveer 5% van de mannen heeft last van ongewild urineverlies. Bij vrouwen ligt het percentage wat last heeft van urineverlies op 10 tot 15%. Het aantal vrouwen boven de 50 wat last heeft van urineverlies ligt zelfs op 25 tot 40%. Boven de 70 jaar is het aantal vrouwen wat last heeft van urineverlies zelfs meer dan 50%.

Ongewild urineverlies

Urine-incontinentie / urineverlies is geen ziekte en is niet schadelijk voor de gezondheid, maar ongewilde urineverlies het kan wel erg vervelend zijn. De aanpak verschilt naargelang het type en de ernst van de incontinentie. De ene persoon heeft last van slechts zeer licht urineverlies (af en toe een paar druppeltjes) en de andere persoon heeft last van spontane lediging van de gehele blaas (zwaar urineverlies).

Hoe houden mensen hun plas op? 

Urine wordt in de nieren gemaakt en gaat via de urineleiders naar de blaas waar de urine tijdelijk wordt opgeslagen. Is de blaas vol dan kan de urine via de plasbuis naar buiten geleidt worden.
De plas wordt opgehouden door een sluitspier rond de uitgang van de blaas. Bovendien werken de bekkenbodemspieren als een afsluiting rond de plasbuis. De bekkenbodemspieren vormen een soort strakke hangmat waar uw blaas op steunt. Echter als de bekkenbodemspieren onvoldoende krachtig zijn, kan urineverlies sneller optreden.
Bij het opslaan van de urine wordt de opgerekt. Bij ongeveer 200ml urinevulling van de blaas krijgt een mens aandrang om te plassen. Door het aanspannen van de spieren in de blaaswand en het ontspannen van de spieren rond de uitgang van de blaas en rond de plasbuis, kan een mens plassen. Bij een gemiddelde vochtopname moet een mens ongeveer 6 keer per dag plassen.

urineverlies

Urineverlies

1 miljoen Nederlanders hebben last van urineverlies

In Nederland zijn ongeveer 1 miljoen mensen die last hebben van urineverlies. Op het onderwerp urineverlies en incontinentie rust helaas nog steeds een taboe.

DryMed® incontinentiehulpmiddelen zijn, door de ideale pasvorm  en het wasbare karakter, een perfect hulpmiddel voor alledaags gebruik en het verzachten van de gevolgen van urineverlies.

 

Wat is urine incontinentie (urineverlies) ?

Sommige mensen kunnen hun urine niet goed ophouden bij inspanning, zoals hoesten, niezen, lachen, springen, traplopen, rennen of tillen. Anderen voelen plotseling sterke aandrang om te plassen en kunnen het niet ophouden tot ze bij het toilet zijn. Mannen kunnen last hebben van 'voor- of nadruppelen'. De medische term voor urineverlies is 'urine incontinentie'. De één overkomt het zo nu en dan, de ander heeft voortdurend last van urineverlies. Bij vrouwen komt urineverlies vaker voor dan bij mannen. Mannen hebben vooral op latere leeftijd last van urineverlies. Bij vrouwen kan urineverlies ook op jonge leeftijd voorkomen.

 

Wat is de oorzaak van urineverlies ?

Urine wordt opgeslagen in de blaas tot deze vol raakt. Naarmate de blaas voller wordt, voelt u meer aandrang om te plassen. Rond de uitgang van de blaas zit een kringspier die de blaas afsluit. Zonder die kringspier zou u voortdurend urine verliezen. De blaas wordt op zijn plaats gehouden door de bekkenbodemspieren. Als u plast, ontspant de kringspier, de blaas trekt zich samen en de urine loopt naar buiten.
Bij urineverlies werken de kringspier, de bekkenbodemspieren of de blaas niet goed. Oorzaken daarvan zijn onder andere bij vrouwen: zwangerschap en bevalling of verzakking van de baarmoeder. Bij mannen kan een vergrote prostaat of een prostaatoperatie de oorzaak zijn.
 

Is urineverlies schadelijk ?

Urineverlies kan geen kwaad, maar is wel erg vervelend. Veel mensen schamen zich ervoor of zijn bang dat anderen het ruiken. Sommige mensen drinken zelfs minder in de hoop geen urine te verliezen, maar dat is geen goede oplossing.
 

Wanneer gaat u met urineverlies naar de huisarts?

Veel mensen schamen zich zó voor hun urineverlies problemen, dat ze hiermee niet naar de huisarts gaan. Dat is jammer, want bij urineverlies problemen is het juist goed om naar de huisarts te gaan. De huisarts kan u goed informeren over urineverlies en behandeling. De klachten zijn vaak redelijk tot goed te behandelen. Er zijn oefeningen om de blaas of bekkenbodemspieren te trainen, waardoor u uw plas beter kunt ophouden. Daarnaast zijn er hulpmiddelen om de urine op te vangen en het leed van urineverlies te verzachten. In sommige gevallen zijn er ook medicijnen mogelijk.
 

Praktische tips bij urineverlies

Zorg dat u van te voren weet waar een toilet is als u buitenshuis bent.
's Nachts kan het gemakkelijk zijn een po of fles in de buurt te hebben, vooral als u moeilijk loopt. Drink na 20.00 uur bij voorkeur zo min mogelijk of niet meer.
U kunt beter niet voorover bukken om iets van de grond te pakken. Daardoor raakt de blaas in de knel. Buig door uw knieën als u iets optilt.
Sommige vrouwen voorkomen urineverlies tijdens het sporten door een tampon in te brengen. Een tampon vangt de urine niet op, maar kan helpen om de blaas beter af te sluiten.

 

Meer informatie over urineverlies ?

Meer informatie over urineverlies vind u in ons linkoverzicht op onze DryMed website: http://www.drymed.nl/links