Producten DryMed

  Nieuw !!

   Jongens Boxershorts
 
     maten 122 - 128
               134 - 140
               146 - 152
               158 - 164

      Prijs vanaf  44,95
6fa89083fad93c79477a77d0a6bc08c9.jpg

  Nieuw !!

   Meisjes slips rose
 
     maten 122 - 128
               134 - 140
               146 - 152
               158 - 164

      Prijs vanaf  19,95
 
7d6d6090810e8129b34e2c4d9ecf506e.jpg

Pure Omega-3 olie van 100 %
arctische, duurzaam gevangen
kabeljauw met koudgeperste
olijfolie en vitamine D3 – met
een frisse citroensmaak. 

09b6ae445177509611f9dff9f140055c.jpg

Stress incontinentie 

Stress betekent niet "gestressed", het betekent hier de lichamelijke druk in de buikholte. Door de druk kan u tijdens het lachen, niezen, hoesten, of sporten druppeltjes of scheutjes urine verliezen. Stress incontinentie gaat daarom niet altijd gepaard met een hogere leeftijd.

Oorzaken: Als bij lichamelijke inspanning, of bij hoesten, lachen, niezen de druk in de buikholte wordt verhoogd, dan gaat ook de inwendige druk in de blaas verhoogd worden. Het gevolg is dat de bekkenbodemspier en de sluitspieren reflectorisch samentrekken. De blaas en de urinebuis worden afgesloten en u heeft last van urineverlies. De bekkenbodemspier en het omliggende steunweefsel leren om als een " hangmat" de blaas te ondersteunen.

Als de bekkenbodemspier en het omliggende steunweefsel verslapt zijn door bijvoorbeeld zwangerschap, bevalling, roken, obesitas of hormonale veranderingen tijdens menopauze, kan men last hebben van ongewild urineverlies. Dit is wat men noemt stressincontinentie. De noodzakelijke ondersteuning van de bekkenbodemspier ontbreekt.


Stress incontinentie 

Overloopincontinentie

Overloopincontinentie is onvrijwillig urineverlies (meestal in kleine scheutjes) op onregelmatige tijdstippen, 's nachts of een combinatie van de twee, zonder dat de blaas eigenlijk geledigd wordt.

Oorzaken: Mannen, vrouwen, kinderen en senioren, iedereen kan problemen hebben omdat de bekkenbodem en zijn spieren niet optimaal functioneren. Dit kan gebeuren ten gevolge van een bevalling, tijdens de menopauze, na verschillende blaasontstekingen of na een operatie ter hoogte van de onderbuik of de prostaat. Een andere mogelijke oorzaak is een erg verzwakte samentrekking van de blaasspier of een vernauwing van de urinebuis als gevolg van een steentje of een tumor die de urinebuis afsluit. Prostaatproblemen kunnen ook de oorzaak zijn van incontinentie. Incontinentieproblemen kunnen voorkomen na een operatie, soms tijdelijk, maar zijn soms permanent.

De symptomen kunnen ook gerelateerd worden aan het gebruik van medicijnen, andere ziektes of psychologische factoren zoals verdriet, onderdrukte emoties, stress of zware mentale druk. Soms is de oorzaak van het probleem onduidelijk.


Overloop incontinentie
 

Urge incontinentie (aandrang incontinentie)

Urge incontinentie wordt ook wel aandrangincontinentie genoemd. Er is aandrang om te urineren en de urine kan niet worden opgehouden gedurende een paar minuten. Het toilet wordt niet op tijd bereikt en er is sprake van incontinentie variërend van kleine tot grote scheuten en zelfs tot hele urinelozingen.

Oorzaken: De oorzaak van aandrangincontinentie ligt bij een te grote activiteit van de blaasspier. De nieren pompen de urine via de urineleiders in de blaas zonder dat er een merkbare drukverhoging optreedt in de blaas. Gewoonlijk vinden er geen samentrekkingen van de blaasspier plaats in de rust -of ophoudfase.

Door een te grote activiteit van de blaasspier wordt de blaasspier al geprikkeld tijdens het vollopen van de blaas of bijvoorbeeld door psychische prikkels of aanrakingsprikkels. Deze prikkels leiden tot het samentrekken van de blaasspier. Dit heeft tot gevolg dat de druk in de blaas toeneemt en de persoon aandrang voelt tot urineren. De sluitspier kan deze toenemende druk niet meer aan en er vindt een urinelozing plaats.
Deze te grote activiteit van de blaasspier is vaak het gevolg van neurologische aandoeningen, ontstekingen en lichaamsvreemde voorwerpen (bv. een blaassteen).


Urge incontinentieFaecale incontinence


Ontlastingsincontinentie is een onvrijwillige lekkage van rectale inhoud door het anaal kanaal ongeacht de hoeveelheid verlies.

Ontlastingsincontinentie is een stoornis dat zowel een effect heeft op de patiënt als de verzorgers. Mannen hebben tot vier keer minder last van deze vorm van incontinentie in vergelijking tot vrouwen. De prevalentie van deze stoornis voor mannen boven de 65 jaar is meer dan 1 %, voor vrouwen is dit 4 %.

Oorzaken: Ontlastingsincontinentie kan veroorzaakt worden door een anorectale pathologie, beschadiging van de sfincter van de bekkenbodem, inflammatoire darmziekte, prikkelbare darmsyndroom, neurologische ziekte, overvloeiende ontlasting, ontoereikende toilet faciliteiten of onvoldoende zorg.

Volledige incontinentie

Bij volledige incontinentie is er geen controle meer over zowel de blaas -als darmfunctie. Er wordt geen gebruik meer gemaakt van het toilet.

Oorzaken: Stoornissen in de hersenen, dementie, beschadigingen van het ruggenmerg of aangeboren afwijkingen aan de blaas of darmen.

Nadruppelen (PMD)

Het 'nadruppelen', of PMD, betekent het verlies van enkele druppeltjes urine na de urinelozing wanneer de blaas volledig leeg lijkt te zijn. De medische term hiervoor is 'Post Micturition Dribbling'. Het gebeurt meestal als de penis terug wordt geplaatst en de kleding weer dicht wordt gedaan. Het resultaat is natte en bevlekte kleding. Sommige mannen ondervinden dat, ondanks wachten en voorzichtig schudden, het een probleem blijft.
Wat er gebeurt, is dat de urinebuis niet volledig geledigd wordt door de omliggende spier. Vervolgens verzamelt zich een hoeveelheid urine op een laag punt in de urinebuis.